Modelist Kimdir? Ne İş Yapar?

Modelist Kimdir? Ne İş Yapar?
Modelist, stilistin çizdiği modelin, seri üretilmesi amacıyla kalıbını çıkaran şahısdir. Belirlenen modelin kalıbı çıkarılarak, kumaş üstüne yerleştirilerek, kumaşın kalıba ideal kesilmesi sağlanır. Daha sonra  kalıba göre kesilen kumaşlar yardımıyla model dikilerek hazırlanır. Kağıt üstündeki hayal, bundan sonra gerçeğe dönmüştür.

Modelistlik, gerçekte çok beğendiğin bütün o modellerin, üzerinize tam oturabilmesi amacıyla çalışılan bir alan. Moda pazarında en az stilistler kadar önemlidir modelistler. Moda sektörünün sıksık gelişiyor olması, moda sektörüne hizmet eden kısmı ve çalışanları da süratli bir gelişim sürecine itti. Bir çok modelist, eski yollarla kalıp çıkarırken, şimdi yeni kuşak modelistler, bilgisayarlı sistemlerle çalışıyorlar.



Eskiden modelistler, modeli çözüme ulaştırmak amacıyla uzun vakit harcar ve ilk olarak deneme kağıtlarına kalıp çıkarırlardı. Daha sonra  bu kağıtları prova mankeni üstünde oturtmaya çalışırlardı. Şimdi ise stilistler ile direkt olarak işbirliği içersinde ve yeni teknolojileri de kullanarak, yanılma payını gerektiğince azaltarak daha süratli netice alıyorlar.

Beğendiğiniz kıyaferlerin modellerinin yanı sıra, üzerinizde nasıl durduğuna, oturup oturmadığına, potluklarına ilgi edersiniz. Model, askıda ne kadar güzel durursa dursun, üzerinizde aynı güzellikte oturmayabilir. Kıyafetinizin üzerinize problemsiz şekilde oturabilmesini gerçekleştiren şahıs ise modelisttir.

Modelistler, kalıp çıkarmaktan, modelin oluşturulmasına kadarki bütün süreçlerden sorumludur. Bu yüzden, modelin oluşmasının, çizime dökülmesinin derhal sonrasında modelistin mesaisi başlar. Modellerin seri üretime geçebilmesi amacıyla bir çok değişik hesaplamadan geçerek sonuca, yani kıyafete ulaşırsınız.



Eğer modelist olmak istiyorsanız, modelistlik eğiitmi almalısınız. Kariyer Eğitim Kurumları Modelistlik kursu, size kuram ve kolay yöntemlerden meydana gelen eğitim içeriğiyle sizi en donanımlı şekilde yetiştirmeyi amaçlar. Hazır giyimde kalıp ve model geliştirme eğitim programı, sektörürün, heves ve gereksinimlerine gözönüne alınarak hazırlanmıştır. Kariyer Eğitim Kurumları Modelistlik Kursu olarak, son teknoloji ile donatılmış sınıflarımızda, profesyonel Modelistler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Modelistlik, moda sektörü içersinde gerektiğince kıymetli bir alan. Eğer kariyerinize bu alanda yön vermek istiyorsanız iyi bir modelistlik eğitimi almanız şart. Bunun yanısıra Kariyer Eğitim Kurumları’nın Modelistlik Bölümü öğrencilerine sağladığı iş fırsatı ile de, direkt olarak moda pazarında ve modelistlik kısmıda hem sektör deneyimi edinmiş hem de işinizle alakalı yeni bulgular ediniyorsunuz.

Eğer hayallerinizde moda sektörüne ismim atmak ve modelist olmak varsa, hayallerinizi ertelemeyin. Modelist olmak amacıyla Kariyer Eğitim Kurumları şubelerine gelerek kayıt olabilir, ve son teknoloji ile donatılmış sınıflarımızı gezebilirsiniz. Dilerseniz internet sitemizin başarı hikayeleri bölümünden, Modelistlik bölümü öğrencilerimizin başarı hikayelerine de ulaşabilirsiniz.

Yorumlar